28.1.2014

Najadit Italiassa keväällä 2013!


Kuplan ystävyyskerho Najadien (tiettävästi maailman ainoa naisten uppopalloseura) uppopallokausi 2012-2013 huipentui vuotuiseen Italian matkaan eli Firenze-Cupin reissuun. Firenze-Cup on kansainvälinen turnaus, joka järjestetään toukokuussa Firenzen Paoli Costolon ulkoaltaalla. Turnaus on Najadeille erinomainen paikka päästä pelaamaan oikeita naisjoukkueita vastaan. Suomessahan ei vuosiin ole ollut naisten sarjaa vaan naiset pelaavat samassa sarjassa nuorten (alle 20v) kanssa, jolloin monet vastustajat ovat fyysisesti selkeästi kovempia, jo aikuisten mittoihin kasvaneita nuoria miehiä. Tänä vuonna Firenze-Cupin naisten sarjassa oli yhteensä kuusi joukkuetta: Najadit, turnauksen järjestävän FIRS Firenzen joukkue, UW Copenhagen Tanskasta, UWRC Wien Bergpiranhas Itävallasta, UWR Volans Tsekeistä sekä pääosin saksalainen kokoomajoukkue Berlin and Friends. Miesten sarjassa oli yhteensä 8 joukkuetta Italiasta, Saksasta, Tanskasta, Sveitsistä ja Itävallasta.

Najadeja matkaan lähti tällä kertaa 13 pelaajaa ja yksi pikku-Najadi kannustajaksi. Lisäksi matkaseurueeseen kuului yksi huoltajana toiminut Makko. Perinteitä kunnioittaen miesvahvistus ei suoranaisesti suunnitellut pelaavansa turnauksessa, mutta otti kuitenkin pelivermeet mukaan. Ja niinhän siinä kävi, että ennen pelien alkua pelaajakokouksessa kapteenimme myi jälleen Najadien miesvahvistuksen saksalaiseen Goettingenin joukkueeseen. Samaisessa joukkueessa on aiempinakin vuosina pelannut parhaimmillaan useitakin Kupla-vahvistuksia ja tällä kertaa Najadeilta tultiinkin suoraan kysymään, olisiko meillä miehiä lainaksi. Näin reissuun mukaan houkuteltu Makkokin pääsi turnauksen aikana useasti altaaseen lastenvahtinakkisuojaan.

Kisajärjestäjän puolesta on järjestetty telttamajoitus allasalueelle, eli matkaa makuupussista pelialtaaseen tulee muutaman kymmenen metriä. Me Najadit tosin olemme niin mukavuudenhaluisia (vanhoja ja varakkaita?), että tälläkin kertaa telttamajoituksen sijaan etsimme oman majoituksen kaupungilta. Keskustan ja allasalueen välimaastosta löytyi tällä kertaa neljästä asunnosta tehty huoneistohotelli, jonka saimme kokonaan itsellemme. Keittiöin ja kylpyhuonein varustetut huoneistot oli yhdistetty omalla portaalla ja omalla sisäpihaterassilla oli hyvä pitää joukkuepalaveri ennen pelejä. Korttelin kulmakahvilasta sai haettua aamukahvit ja croissantit. Peliareenalle matkaa oli reilun puolen tunnin reippaan kävelyn verran, mutta onneksi matkalla oli useita gelaterioita, joista kukin sai mukaansa herkullisen päivittäisen jäätelöannoksensa, jotta pelienkin jälkeen jaksoi vielä takaisin hotelliin.
Pelit oli jaettu kahdelle päivälle, tosin toiselle pelipäivälle eli sunnuntaille oli jätetty lähinnä sijoitusottelut. Najadien peliurakka alkoi lauantaina neljällä pelillä heti aamusta viimeisen pelin ollessa vasta myöhään illalla. Tarkemmat muistikuvat yksittäisistä peleistä ovat jo pyyhkiytyneet muistista, mutta pelit olivat tiukkoja ja päättyivät uusien vasta rankkareihin. Rankkareita tulikin turnauksessa eteen niin paljon, että kokemattomimmatkin korittajat ja maalivahdit pääsivät (joutuivat?) niitä koettamaan. Suurin trilleri tapahtui päivän viimeisessä, välieräpelissä, jonka ratkaisu meni rangaistuspallokilpailuun. Vuoron perään me ja vastustajat onnistuimme ja epäonnistuimme, joten rankkareita tehtiin aina vain uudestaan. Lopulta peli ratkesi vastustajan onnistuessa korittamisessa erään yrityksen viimeisillä sekunneilla.

Sunnuntaina pelasimme viimeisen pelimme pronssiottelussa. Loppupeleissä peliaikaa oli pidennetty ja pelasimme kaksi erää. Pitkään pidimme pintamme, mutta vastustajat onnistuivat sakottamaan pienen pienistäkin virheistämme ja lopulta ottelu päättyi tappioon. Mitali oli kyllä tavoitteena, mutta 4. sijasta huolimatta mieliala oli hyvä. Pärjäsimme muita naisjoukkueita vastaan hyvin. Viimeinkin meillä on kasassa täyden joukkueen verran osaavia, pelitaitoisia naisia. Puolustus on pääsääntöisesti erityisen hyvää ja vielä kun oppisimme toden teolla runnomaan koreja, ei menestyminen olisi kaukana.Pelien jälkeen iloiset Najadit siirtyivät juhlistamaan turnauksen päättymistä uima-allasalueen baarin terassille metristen pizzojen ja prosecco-lasillisten kera. Osa lähti tämän jälkeen eteenpäin jatkamaan lomailua muualle Italiaan, mutta pääjoukko jäi vielä Firenzeen viettämään viimeistä yhteistä iltaa. Iltaa vietettiinkin ilmeisen perusteellisesti pikkutunneille asti, sillä siitä kuultiin aina Roomaan asti.

P.S. Haluatko sinä olla ensi keväänä nauttimassa Italian auringosta, herkuista ja kansainvälisestä kisatunnelmasta kera tusinan ihania uppopallottaria? Ota yhteyttä uppopallovastaavaan ja kootkaa ensi kevään kisoihin Kuplan oma dreamteam ihanien Najadien matkaseuraksi.

Kirjoitus: Sonja Sahlsten, Kupla Ry:n Illu lehteen

Ei kommentteja: